Geschiedenis

In 1981 is op verzoek van de gemeente Meppel een werkgroep in het leven geroepen om na te gaan of in Meppel mogelijkheden bestonden voor de oprichting van een atletiekvereniging. Na een aantal vergaderingen werd besloten om op 3 mei 1982 de eerste training te organiseren op de plaats waar tot de winter van 2004/2005 de Meppeler IJsclub haar schaatsbaan heeft.

Tot oprichting werd overgegaan in september 1982, de vereniging bestond toen uit ongeveer 25 leden. Voorzitter werd Henk Feikens. Andere voorzitters waren Henk van Kampen, Alex Boer, Koert de Vries  en  Berry Kompagnie.

Tegenwoordig houdt de vereniging zich bezig met alle takken van de atletiek: van competitiewedstrijden op hoog niveau tot recreatief lopen. De vereniging telt momenteel zo’n 300 leden.

Sinds 2001 wordt op een kunststofbaan getraind: in dat jaar werd op sportpark Ezinge in Meppel de Reestbaan geopend .

De meeste activiteiten vinden tegenwoordig dan ook op of vanaf deze locatie plaats. AV de Sprinter beschikt over een clubgebouw, een krachtruimte, een gezellige kantine (telefoonnummer 0522-253566) en ruime kleedkamers met douchegelegenheid. Tevens is op de baan verlichting aanwezig.

Bestuur

Petra Hasper
Petra HasperVoorzitter
Sylvia Talen
Sylvia TalenPenningmeester
Geert Zanting
Geert ZantingSecretaris
Linda Schipper
Linda SchipperBestuurslid PR & Communicatie
Harold Hofenk
Harold HofenkBestuurslid Wedstrijden
Vacant
VacantBestuurslid Jeugdzaken
Milco Winters
Milco WintersBestuurslid Technische Zaken

Omgangsvormen

Respectvolle omgangsvormen AV de Sprinter  rekent zich verantwoordelijk voor de zorg voor veiligheid, gezondheid en welzijn van haar leden, trainers en andere bij de vereniging betrokken personen. Respectvolle omgangsvormen zijn een voorwaarde voor het welbevinden van alle betrokken. Respectvol met elkaar omgaan vraagt om een gezamenlijke inspanning van alle leden, waarbij een ieder binnen de vereniging haar eigen verantwoordelijk dient te nemen.

Chantal Groeneveld - Roze
Chantal Groeneveld - RozeVertrouwenscontactpersoon
David Pereboom
David PereboomVertrouwenscontactpersoon

Wil je iets melden of met iemand bespreken?

Is er bij onze club iets aan de hand? Of in je directe omgeving? Heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en heb je behoefte aan een gesprek? Dat kan! Wij zijn er voor jou. Als je iets ziet of meemaakt dat niet kan, of je twijfelt of bepaald gedrag oké is: praat erover of meld het, altijd!

Er zijn ook andere mogelijkheden om misstanden te melden:

  • Anoniem bericht inspreken via Speakup
  • Chat anoniem via FIER (open van 16:00u tot 06:00u)
  • Bel de politie bij seksuele intimidatie of misbruik en bij acute bedreigende situaties (0900 – 8844). Kortgeleden aangerand of verkracht? Bel het Centrum Seksueel Geweld (0800 – 0188).

Clubkleding

Vriend Sport, aan de Hoofdstraat in Meppel, verzorgt voor AV de Sprinter de clubkleding.

Je kunt de kleding in de winkel passen en aanschaffen, maar ook digitaal bestellen via de clubkleding webshop.

Nieuwe leden kunnen op vertoon van een bon, die ze na aanmelding krijgen, hun nieuwe clubshirt ophalen.

Vrijwilligers

Vrijwilligers van AV de Sprinter

Sinds de Algemene Leden Vergadering van juni 2012 is de vrijwilligerscommissie druk bezig met het opzetten/verbeteren van het vrijwilligersbeleid. Vrijwilligersbeleid bestaat grotendeels uit 5 B’s: Binnenhalen, Begeleiden, Belonen, Behouden en Beëindigen. In samenwerking met Sport Drenthe wordt er een workshop gegeven over deze 5 B’s. Wij als vereniging vinden het belangrijk dat iedereen die met vrijwilligers werkt hier hetzelfde instaat.

Vrijwilligersavond AV De Sprinter

AV de Sprinter heeft een aantal jaren terug besloten de vrijwilligers op een andere manier te bedanken voor hun inzet bij de diverse aktiviteiten in onze vereniging. Eerder kregen alle vrijwilligers een Kerstbrood met een pakje roomboter, nu hebben zij een geheel verzorgde en gezellige avond in de kantine aangeboden gekregen.

Wij willen als AV de Sprinter de laatste vrijdag in de maand november reserveren om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Sprintiviteiten van AV de Sprinter

De Sprintiviteiten  van AV de Sprinter is een enthousiaste commissie die diverse leuke activiteiten buiten de trainingen en wedstrijden voor de jeugd verzorgt.

Er zijn veel jaarlijks terugkerende activiteiten, zoals een uitje voor de pupillen (chocolade versieren, bowlen etc.), het kamp voor de junioren, gezellig pannenkoeken eten na de laatste training voor de zomervakantie en de Sinterklaasactiviteiten.

Ook heeft de Sprintiviteiten al een paar keer een bloemenactie rondom moederdag met opbrengst voor de club georganiseerd.
Daarnaast houden zij meerdere incidentele activiteiten. Zij waren betrokken bij deelname aan de Donderdag Meppeldag, maakten uitstapjes naar grote atletiekwedstrijden en de Fbkgames en namen met een groep jeugd deel aan een spooktocht.

Ook ondersteunen ze regelmatig (jeugd)activiteiten van AV de Sprinter. Hun doel is meer verbinding, betrokkenheid en interactie tussen de jeugdleden, hun ouders en de club.

De commissie bestaat uit ouders van kinderen die trainen bij AV de Sprinter.

Ze zijn te bereiken via sprintiviteiten@avdesprinter.nl

De commissie staat open voor ideeën en zeker ook voor enthousiaste extra commissieleden, vooral met jonge kinderen bij AV de Sprinter.