Inloopspreekuur blessureconsult

De fysiotherapeuten Petra Hasper en Corien Jansen zijn voor leden van AV de Sprinter beschikbaar voor een (blessure)consult. Elke dinsdagavond is er gelegenheid voor  een gratis advies bij blessures en lichamelijke klachten. De klachten worden in kaart gebracht en er wordt advies gegeven om deze te verminderen of te verhelpen.

Hieronder kan eenieder zich aanmelden vóór maandagavond 23.59 uur. Dan kun je op dinsdagavond terecht bij één van de fysiotherapeuten. Als je voorkeur hebt, dan kies je hieronder de gewenste therapeut. Petra heeft meestal tussen 18.45-19.15 uur spreekuur en Corien van 18.15-18.45 uur. Dit spreekuur is uiteraard ook toegankelijk voor de jeugd!

De consulten worden gedaan in ons clubhuis (bestuurskamer) en zijn gratis, als service vanuit de vereniging. Corien en Petra proberen in geval van blessure een diagnose te stellen met daaraan gekoppeld een (trainings)advies. Dit trainingsadvies kan indien gewenst teruggekoppeld worden met de trainer. Mocht er verder onderzoek of behandeling nodig zijn, dan wordt de sporter doorverwezen naar een fysiotherapeut of een andere discipline (specialist, podoloog/podotherapeut, kinderfysiotherapeut, oefentherapeut, diëtist etc). Fysiotherapeutische behandeling wordt voor de jeugd tot 18 jaar vergoed door de basiszorgverzekering en voor volwassenen uit een aanvullend pakket. Er is geen verwijzing van arts of specialist nodig om naar een fysiotherapeut te gaan. Elke sporter heeft vrije keuze van fysiotherapeut. Het consult is geheel vrijblijvend!

Fysiotherapeut Voorkeur
Petra Hasper Aanvragen
Corien Jansen Aanvragen
Geen voorkeur Aanvragen
Corien en Petra zullen zich hier nader aan u voorstellen:

Corien Jansen

Ik ben Corien Jansen en sinds 2015 lid van de Sprinter. Ik loop hard maar gebruik dit nu voornamelijk om op het hoogste niveau (Ek en WK) mee te doen aan obstacle course racing. Een combinatie van hardlopen, trailrunning en obstakels.

Ik werk bij Paramedisch Centrum Meppel aan de Industrieweg in Meppel als Fysio- en Manueeltherapeut. Daar bied ik onder anderen dryneedling, medical tape, echo en revalidatie in de fitness aan. Ook ben ik de vaste fysiotherapeut bij basketbalvereniging Red Giants. Door mijn ervaring met veel verschillende sporten, zoals onder anderen hardlopen, obstacle course racing, cross fit en fitness, zie ik veel sport gerelateerde blessures. Binnen de praktijk is er verder sportfysiotherapie en shockwave. Daarnaast kan er vrijblijvend een Total Body Check gedaan worden waarbij er gekeken wordt naar mogelijke blessure gevoelige knelpunten van het lichaam met betrekking tot sport of werk. Dit is een gratis check waarvoor u zich bij de praktijk aan kunt melden.

Petra Hasper

Ik ben Petra Hasper en sinds 2004 lid bij de Sprinter. Ik ben zelf fanatiek en ervaren hardloopster. Ik werk in Nijeveen, bij Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje. Als manueel therapeut/ Mulligantherapeut  en sportfysiotherapeut heb ik vanuit mijn eigen hobby me gespecialiseerd in hardloopblessures en hardloopanalyse. Ik geef diverse groepen (medische) training in het sportcentrum van Sonkei in de Koedijkslanden, waar ik ook een behandelruimte en loopband tot mijn beschikking heb voor de hardloopanalyse. Collega’s van mij behandelen ook m.b.v.  dry needling, wat erg effectief kan zijn bij spierblessures. We gebruiken ook medical tape. In onze praktijk kunnen we een FysioFitheidsScan uitvoeren. 

Dit is een algemene fitheidstest, bestaande uit een submaximale fietstest, lengte/gewicht meting, vetpercentage beoordeling, sprongkracht en knijpkrachttest. Hieruit volgt een algemeen trainingsadvies.

We vinden het erg leuk om dit blessureconsult op te starten, omdat we daarmee hopen dat de sporter  minder lang met blessures blijft rondlopen. Het is vervelend als een blessure al lang bestaat en de sporter niet fijn kan lopen. Uit ervaring weten we dat hardlopers het liefst zo snel mogelijk weer klachtenvrij willensporten en genieten van het lopen. Dit geldt natuurlijk ook voor de jeugd, die niet alleen hardloopt, maar ook alle andere atletiek-onderdelen blessurevrij wil beoefenen.
In veel gevallen is een eenvoudige blessure  snel op te lossen is met goede raad. Helaas duren sommige blessures  beduidend langer en is behandeling nodig. Dit bieden wij graag in onze praktijken. 

Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken via het onderstaande contactmogelijkheden.

Paramedisch Centrum Meppel
Industrieweg 11a
7944 HT Meppel
Tel. Nr. 0522-247114
E-mail: corien@pmcnederland.nl
Website: www.pmcnederland.nl

Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje,
Oevertje 21,
7948 AD Nijeveen,
tel 0522-492199.
E-mail: oever21@xs4all.nl
Website: www.fysionijeveen.nl
Sportcentrum Sonkei,
Sportpark Koedijkslanden 1A
7944 PA Meppel