Woensdag 7 oktober om 19.30 uur starten we weer met de Core Stability training!  Deze zal verzorgt worden door onze trainer Rina Klein-Coerts in de Gymzaal Oosterboer, K.P. Laan 22a, 7943 CV  Meppel.

De training duurt een uur, is wekelijks tot eind mei en gratis voor leden!  Niet-leden zijn ook welkom, maar betalen € 10,=/maand.  Geef je z.s.m. vooraf op via secretaris@avdesprinter.nl  Maar ook na de eerste trainingen kun je nog aanmelden. Zonder aanmelding mag je niet meetrainen, we hebben een maximale groepsgrootte van 15 personen. Het ventilatiesysteem in de sporthal is door de gemeente aangepast aan de corona eisen. Douche gebruik is niet mogelijk, probeer toiletbezoek zoveel mogelijk te beperken.

De oefeningen versterken de stabiliteit van je romp en zorgen ervoor dat je beter in balans blijft tijdens het sporten en tijde het dagelijks leven. Hierdoor krijg je tot 30% minder kans op blessures. Core Stability is echter wel wat meer dan alleen de buikspieren, we versterken tijdens deze training ook onze rug en bekken spieren. Daarnaast worden ook nog de diepgelegen rompspieren getraind waardoor de stabilisatie van de wervelkolom en het bekken worden verbeterd. De trainingen zijn zeer gevarieerd en zijn zeker niet iedere week hetzelfde. Ook merken we dat we de oefeningen langer vol kunnen houden of vaker kunnen uitvoeren.