Zaterdag 7 maart was het weer zover, de indoorwedstrijd in Tuk. ’s Ochtends waren de pupillen aan de beurt, ’s middags de junioren en volwassenen. Het was een dag waarop het records regende, zowel persoonlijke records als clubrecords.

Om 10:00 startte de dag met de pupillen. AV de Sprinter was goed vertegenwoordigd met twaalf pupillen. Bij de jongens pupillen C stonden Levi Deen (6e plaats), Niek van der Sluis (8e plaats) en Hugo Deen (12e plaats) aan de start van het verspringen, de 40 meter sprint en het M-bal stoten.

Bij de meisjes pupillen C was er 1 atlete van AV de Sprinter: Loïs Tissingh. Zij werd 1e op de meerkamp!

Luca Hoogstra, Hugo Maes en Storm Leeflang waren aan de beurt bij de jongens pupillen B. Zij eindigden respectievelijk op de 6e, 8e en 12e plaats.

Hinde van Riel en Saline Waninge deden mee in de categorie meisjes pupillen B. Saline werd 5e, met alleen maar PR’s: 40 meter sprint, M-bal én verspringen. Hinde werd 2e op de meerkamp.

Voor Thijn Wessels-Boer was het zijn eerste wedstrijd en dat gaf meteen een mooi resultaat, hij werd namelijk 13e bij de jongens pupillen A1.

Bij de meisjes A1 stonden Noa Dolstra en Annelin Tissingh aan de start. Voor Annelin was het haar eerste wedstrijd en zij eindigde meteen op de 6e plek! Dat belooft veel goeds! Noa eindigde op een mooie 9e plaats!

’s Middags was het de beurt aan de junioren en volwassenen. Bij deze groepen was het mogelijk om je in te schrijven op verschillende onderdelen. Sidney Lijkendijk (Jongens D1) deed de sprintmeerkamp (8e plaats) en verspringen (7e plaats).

De meisjes junior D1 was verreweg de grootste groep van de Sprinter met 8 deelneemsters. Op de sprintmeerkamp werd Jill Horné 2e. Bij kogelstoten hadden zowel Marit Versfeld als Dani

Robin Stoker deed mee in de categorie jongens junior C met verspringen en de sprintmeerkamp. Op beide onderdelen werd hij 4e, maar zowel op de 50 meter als de 40 meter heeft hij een nieuw persoonlijk record gelopen!

Bij de meisjes junior C deden Sarah Veenstra en Eva Feitsma mee. Sarah werd op de sprintmeerkamp 12e en Eva werd 15e. Op hoogspringen werd Sarah 5e met 1.35 meter en Eva 11e met 1.20 meter.

Elisa Pieters en Rixt Hofenk deden mee bij de meisjes junioren B. Elisa werd op de sprintmeerkamp 6e en Rixt werd 4e. Op kogel werd Rixt 5e en Elisa 6e. Rixt deed ook nog mee bij het hoogspringen waar ze 1e werd met 1.50 meter.

Bij de mannen senioren deed Roan van den Berg mee aan de sprintmeerkamp. Hij won zowel op de 40 meter als op de 50 meter door iedereen meters achter hem te laten. Daarnaast zette hij een nieuw clubrecord op de 40 meter: 5.41 seconden.

Bij de mannen masters deed Roelof Sondaar mee voor AV de Sprinter. Hij eindigde als 4e op de sprintmeerkamp, 4e bij kogel en als 2e bij verspringen. Daarnaast zette hij op al zijn onderdelen het clubrecord.

Bij de vrouwen masters deed Marloes Kok mee. Zij werd 4e op de sprintmeerkamp, 3e op kogel en 1e op hoogspringen! Ze zette op alle onderdelen een nieuw clubrecord neer.

Al met al was het een erg leuke dag, waarop veel mooie resultaten zijn behaald en we ons als AV de Sprinter weer goed hebben laten zien. Gefeliciteerd met jullie prestaties!

Rixt Hofenk