Ontdek OldStars hardlopen

Wilt u (blijven) hardlopen op een verantwoorde manier? Dat kan met OldStars! Kijk op onze kaart waar OldStars hardloopclubs actief zijn in uw regio. Ontmoet nieuwe mensen en blijf samen gezond bewegen.

Dit is OldStars hardlopen:
Met OldStars hardlopen kunt u blijven hardlopen. De training is gericht op fit blijven en niet op specifieke hardloopdoelen, zoals steeds sneller rennen. In elke training is er extra aandacht voor warming-up, balans- en strekoefeningen. Bij OldStars hardlopen kan iedereen meekomen en hoeft niemand achterop te raken.  Ervaring met hardlopen is niet nodig. En er is altijd tijd voor een goed gesprek of een kop koffie.


Kick-off OldStars hardlopen bij AV De Sprinter in Meppel

Uitnodiging

Hierbij nodigen wij je graag uit voor de kick-off OldStars hardlopen op 20 september in Meppel. Dit evenement wordt georganiseerd door Atletiekvereniging De Sprinter, Meppel Actief en het Nationaal Ouderenfonds.

Bij OldStars hardlopen bestaat de training uit een warming up en verschillende beweegvormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier ren  je én werk je tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek. De belangrijkste aanpassingen zijn: deze aangepaste vorm van hardlopen bestaat uit aangepaste en/ of laagdrempelige loopvormen.

De kennismaking

Tijdens deze kick-off willen wij je graag laten ervaren wat OldStars hardlopen  inhoudt. Er is een praktijkgedeelte in de vorm van een demonstratie, waaraan je kan deelnemen. De trainingen worden gegeven aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige gezamenlijke afsluiting. Hieronder het programma en de praktische informatie:

  • 10.30 uur: Inloop met koffie/thee
  • 11.00 uur: OldStars training hardlopen
  • 12.00 uur: Afsluiting met koffie, thee en broodjes

Deelname is kosteloos, sportoutfit en schoeisel meenemen.

Locatie: Reestbaan, Ambachtsweg 11, 7943 AE Meppel.

Aanmelden & info

Graag horen we of je aanwezig bent op deze dag. Voor aanmelden neem contactop met Albert Pieter Venema via apvenema@gmail.com of bel naar 06 – 18 26 06 05.

Hopelijk tot dan!


Extra informatie: 
OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en het Ministerie van VWS om ouderen in beweging te houden en hen de mogelijkheid te geven de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

We bewegen met zijn allen steeds minder en steeds eenzijdiger. Dit leidt bij ouderen tot snelle afname van vitale functies, verminderde zelfredzaamheid en kan gemakkelijk ook tot eenzaamheid leiden. Hardlopen als sport wordt steeds populairder. Er zijn weinig speciale middelen voor nodig, je kan het gezellig in groepsverband doen en de meeste mensen kunnen eenvoudig beginnen. Mensen die op latere leeftijd willen starten met hardlopen ervaren echter meerdere drempels. Door het aanbieden van aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten met de hardloopsport als middel is het doel om drempels weg te nemen om op latere leeftijd (55+) te kunnen starten met hardlopen.

Oudere beginnende lopers en/of wandelaars die ‘zomaar’ starten hebben meer kans op blessures of vallen. Met OldStars running wordt met aangepaste loopvormen en accent op coördinatie en kracht het aanpassingsvermogen vergroot en zal aantoonbaar het valrisico en de kans op blessures verminderen. Naast beginnende lopers is OldStars running geschikt voor oudere ervaren lopers en een grote groep senioren die er wat betreft niveau tussenin zit. Een aantal mensen op leeftijd traint al mogelijk vele jaren, maar te eenzijdig, te weinig gevarieerd en alleen of in kleine groepjes. In het OldStars-concept is er nadrukkelijk gekozen voor aandacht voor het sociale element en structuur in de week en gezelligheid/ontspanning door gewoon samenzijn met een doel, waardoor het sociale netwerk op latere leeftijd wordt vergroot.