Mads Meijer op kop

KRAGGENBURG / MEPPEL
Aan het NK cross, dat net als vorig jaar in Kraggenburg is gehouden, hebben dit weekend diverse atleten van de Meppeler atletiekvereniging AV de Sprinter deelgenomen. Twee van hen bemachtigden een zilveren medaille in hun leeftijdscategorie.
Het NK vond ditmaal onder barre omstandigheden plaats, want het was uitermate nat en modderig in de Noordoostpolder. Voor de masters ging de race zaterdag over acht kilometer. De 56-jarige Petra Hasper pakte zilver bij de dames in de categorie 50+. Alleen Agnes Schipper uit Utrecht was sneller, dan de Meppelse. Hannelore van der Spek, die momenteel in training is voor de marathon van Barcelona, liep een dik PR en werd keurig vierde in de vrouwencategorie 40+.
Roelof Sondaar finishte als tiende bij de manlijke 60-plussers en  Albert Pieter Venema werd zeventiende in zijn categorie.

De jeugd kwam zondag aan de beurt. De 16-jarige Mads Meijer uit Meppel liep enorm goed op de zes kilometer, bij de jongens tot 18 jaar. Hij lag lange tijd op kop en moest pas op de finishlijn zijn meerdere erkennen in Tim de Wild. Niettemin was Mads heel blij met zijn zilveren NK-medaille.
De andere AV de Sprinter atleten uit Meppel die ook erg goed in hun categorieën presteerde zijn: Marit Versfeld, Yannick Versfeld en Saline Waninge.

Competitie
In Ommen namen andere atleten van AV de Sprinter deel aan de vierde en laatste wedstrijd van de  ‘Vechtdal-crosscompetitie’. Bij deze ACO Van Elderen Crossloop moesten de deelnemers aan de tien kilometer twee rondes door het natte bos afleggen. Erik Dambrink werd tweede bij de mannen 50+, Corien Jansen eerste bij de dames en Janneke Molenhuis eerste bij de dames 40+. In het klassement zijn Erik en Corien allebei bovenaan geëindigd en werd Janneke tweede in haar categorie.